Kiropraktik på dyr

Kiropraktik på dyr

Jeg blogger

Dyrlæge med efteruddannelse inden for veterinær kiropraktik. Jeg behandler heste, hunde og andre dyr, primært på Lolland-Falster

Kiropraktik på børn

Diverse..Posted by Anne Freuchen Christensen Sat, August 17, 2013 21:38:08

At emnet på dette indlæg er kiropraktik på børn, er nu ikke et udtryk for, at jeg pludselig er blevet human kiropraktor (som jo egentlig bare hedder en kiropraktor). Men derimod at jeg har oplevet kiropraktik anvendt på et problem, som er meget udbredt og meget udmarvende for forældre til små børn - øreproblemer.
Min yngste på dengang 8 måneder fik konstateret væske i begge mellemører hos ørelægen. Vent 3 måneder, var beskeden. Hvis det stadig er der, kan vi snakke dræn. Ja tak! Ikke fordi barnet nogensinde har sovet særligt længe ad gangen, men nu var han vågen hver halve time hele natten. Han græd, så det stort set hver aften endte med Panodil - selv om jeg ikke er helt overbevist om det "ufarlige" i daglig brug af det til børn. Efter en måned var jeg klar til hvad som helst!
Jeg havde selv funderet lidt over om kiropraktik kunne have en effekt og søgte lidt rundt på nettet. Og fandt dels udenlandske og danske kiropraktorer, der mener at det kan det have. Dels forældre til børn med kroniske øreproblemer. der havde oplevet god effekt. Min naturvidenskabelige hjerne vil jo altid gerne se grundig dokumentation og det findes ikke - men skade kunne det jo ikke. Den lille blev som få uger gammel checket af min kiropraktor. men der kunne jo være stødt noget til. Teorien bag behandlingen er, at ved at løsne fikserede nakkehvirvler, stimulerer man den neurologiske påvirkning af den muskulatur, der sidder omkring det eustakiske rør og dermed hjælper man til bedre trykudligning fra mellemøret.
Problemet var så, at min egen kiropraktor havde ferie i 3 uger. På nettet fandt jeg en klinik i København med stor erfaring i babyer og med gode resultater for øreproblemer, så min mor, baby og jeg tog turen derind 1 gang om ugen i 3 uger. 2 dage efter første behandling skete der en bedring, den holdt et par dage, så lidt forværring igen sidste dag inden næste behandling. Og sådan var mønsteret det første 3 gange, bedring og så lidt tilbageskridt inden næste behandling. Han fik 5 behandlinger i alt og efter de første 3 gik det bare fremad. Panodil kunne jeg stoppe med efter de første 2. Herefter har vi været til ørelæge igen. og ørerne er nu fine.
Og nej jeg kan ikke afvise, at det er pga. sol og sommer, at det gik over, og ja måske kommer det igen med næste forkølelse. Men bedringen kom sjovt nok samtidig med behandlingen. Og han VAR låst i nakken (og sov kun med hovedet til højre).
Jeg håber bare, det kan være en inspiration til andre med "ørebørn".

  • Comments(0)//blog.annefreuchen.dk/#post2